Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2110 beoordelingen)

Wat is een chronograaf horloge?

Wat is een chronograaf horloge?

Automatische horloges, digitale of solar horloges. Er zit een groot verschil in veel horloges. Maar wat betekenen deze verschillen nu precies? Zitten er extra functies op het ene horloge of heeft het andere horloge juist een ander soort batterij? 

In deze blog nemen we je mee in de wereld van de chronograaf horloges. Wat zijn het en waar moet je op letten in gebruik? Lees snel verder. 

 

Wat is een chronograaf horloge nu precies?

Op het eerste oog is er weinig verschil met een klassiek horloge en een chronograaf horloge. Het verschil zit hem in de toegevoegde functie bij een chronograaf horloge: de stopwatch. 

Je houdt hier gemakkelijk de tijd van je rondje hardlopen of andere sportprestaties mee bij.  

Door de stopwatch ziet de chronograaf horloge er tevens geavanceerd uit. Dat niet alleen, het maakt het horloge ook erg nauwkeurig. Te laat komen is zo geen optie meer!

 

Hoe gebruik je een chronograaf horloge?

Een chronograaf horloge is in gebruik hetzelfde als ieder ander horloge. De stopwatch functie gebruik je door een knop, vaak aan de zijkant van de horlogekast, te drukken. Zo start je de stopwatch functie op je horloge. Door op datzelfde knopje te drukken, wanneer je de meting wilt stoppen, stop de stopwatch. Op deze manier kan je een tijd meten. 

Je leest met behulp van de secondewijzer en kleinere wijzerplaten af hoeveel tijd er verstreken is. 

Wanneer je een nieuwe meting wilt doen, moet je de stopwatch resetten. Dit doe je door op start of reset te drukken. De plek of optie kan verschillen per horloge. 

 

Is een chronograaf horloge handig?

Ja, heel handig zelfs! Een chronograaf horloge ziet er dus erg stoer en modern uit en is tevens handig voor bij het meten van je sportprestaties. Je hoeft geen horloges meer te wisselen tussen het dagelijks gebruik en het sporten. Een chronograaf horloge draag je gemakkelijk naar kantoor (zonder dat iedereen je verbaasd aankijkt) en draag je gewoon verder tijdens het sporten. 

In een druk op de knop meet je jouw hardlooprondje en/of intervaltrainingen. 

Dat niet alleen: veel chronograaf horloges kun je ook gewoon dragen tijdens het zwemmen! 

 

Wanneer je meerdere metingen achter elkaar wilt doen, schaf dan een ‘speciale’ chronograaf aan. Bij sommige horloges gaat de wijzer na stilstand direct weer terug naar nul, waardoor je gemakkelijk meerdere metingen achter elkaar kunt maken. Je hoeft de wijzer dus niet te resetten.  

 

Waarom zou je een chronograaf horloge kopen?

Een chronograaf horloge is om meerdere redenen de ideale aankoop als je opzoek bent naar een functioneel en/of sportief horloge. 

De chronograaf meet ten eerste heel nauwkeurig jouw metingen op. Daarnaast ziet hij er ook heel sportief uit en kan je op meerdere gelegenheden (overdag, kantoor of zwemmen) dragen.