Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2110 beoordelingen)

On trend: de zilveren zegelring voor heren

On trend: de zilveren zegelring voor heren

Je ziet veel heren steeds vaker met een zegelring om lopen. Een ware trend in de heren sieraden wereld. Maar waar komt de zegelring nu eigenlijk vandaan en wat betekent het nu echt? Wij zochten het voor je uit! 

 

Waar komt de zegelring vandaan?

De zegelring voor heren heeft een lange geschiedenis. De ring komt oorspronkelijk uit het oude Mesopotamië en Egypte. In deze gebieden werd de zegelring als een symbool van macht en hoge sociale status gezien. 

De signets (de zegels) werden eerst gebruikt om brieven of documenten af te sluiten en te certificeren. Dit deden ze dan met heet kaarsvet. Later werden deze signets op ringen geplaatst. 

Toen de zegels op de ringen werden geplaatst, kregen ze een speciale rol erbij. De zegels zouden namelijk boze geesten verdrijven en de drager beschermen. 

Een paar eeuwen daarna, in de middeleeuwen, dienden de zegelringen als een persoonlijke handtekening. Op de zegels waren de wapens van welvarende, adellijke families te zien. 

De wapenschilden zijn gegraveerd als een spiegelbeeld, zodat de afdruk het goed zou weergeven. De stempel is rechtstreeks op het metalen oppervlak van de ring aangebracht of op een halfedelsteen zoals amethist.

 

De bekendste zegelring

Waarschijnlijk is de beroemdste zegel uit de geschiedenis ‘De ring van de visser’. Ook wel bekend als ‘de Piscatory Ring’. Het is een van de belangrijkste kenmerken van de paus. 

Deze zegel weegt ongeveer 35 gram en is een prachtige witgouden ring. De ring heeft een stenen inzet, waarop de heilige apostel Petrus met een net vissen. 

 

Zegelringen trend anno 2021

De zegelring maakt al een tijdje een opmars. Hij wordt nu bestempeld als een ware fashion trend voor mannen en vrouwen. Je vindt ze op onze site in verschillende vormen, kleuren en materialen.

 

Laat je zegelring graveren

Wil je jouw zegelring persoonlijk maken? Kies er dan voor om je zegelring te graveren. Zet bijvoorbeeld jouw initialen of naam onder of boven de zegel. Zo maak je er een persoonlijke ring van. Ook is het leuk om een gepersonaliseerde zegelring cadeau te geven.

 

De zegelringen van Quickjewels

Ben je (nog) enthousiaster geworden van de zegelring? Op onze site vind je een breed assortiment zegelringen, in verschillende kleuren, materialen en vormen. Kies je voor een klassieke zegelring in het goud of ga je voor een modernere versie zoals de zilveren ring? Bekijk ons breed assortiment zegelringen nu.